Treba li vašem djetetu životno osiguranje?

Kupovina životnog osiguranja za djecu nije neuobičajena. Ali, je li to uopće praktično?

Dilshad Billimoria, certificirani financijski direktor, direktor tvrtke Dilzer Consultants, rekao je da je dječje osiguranje najgora investicija koju roditelj može učiniti za svoju djecu.

Cilj osiguranja je zaštita i zamjena dohotka kada glavni član koji donosi dohodak umre. Stoga je to ključni zahtjev za svakog pojedinca koji zarađuje. Budući da vaše dijete nema nikakvih prihoda, to je uzaludan trošak.

“Osiguravanjem djeteta- (planovi obrazovanja i planovi dječjeg osiguranja) u čemu je smisao ?! Ako se djetetu išta dogodi – roditelji će dobiti novac – Koji je krajnji cilj u tome? Uopće nije dobra opcija!” Dodaje Billimoria.

Zašto onda ljudi kupuju životno osiguranje za djecu?

Većina roditelja kupuje dječju politiku pretpostavljajući da bi to bila velika investicija za njihove buduće ciljeve poput visokog obrazovanja ili braka. Međutim, ne možete pogriješiti u vezi s tim. Uradimo matematiku da bismo to bolje razumjeli.

life insurance hong kong povratom daju naknadu od 3 do 4%. Ako kupite polisu za djecu na 15 godina za godišnju premiju od 24.000 ,000, tada ćete na kraju mandata dobiti ₹ 4 lakha.

U međuvremenu, ako isti iznos uložite u investicijski proizvod koji vam donosi povrat od 7%, na kraju 15 godina dobit ćete korpus od ₹ 6,5 lakh.

Važno je shvatiti da su osiguranje i investicije dvije različite stvari s dva različita cilja. Njihovo miješanje ne rješava nikakvu svrhu.

Dodajući ono što je Bilimoria rekla, Shweta Jain, certificirani financijski planer, osnivač, investitor i autor, Moji razgovori s novcem, izrazila je, zapravo, roditelji bi trebali dobiti dobro osiguranje životnog osiguranja nakon što se dijete rodi tako da u u slučaju da se roditelju nešto dogodi, djetetovi ciljevi su zaštićeni.

Međutim, što se tiče zdravstvenog osiguranja, Jain je istakla: “Vaše dijete definitivno mora biti uključeno u vašu policu zdravstvenog osiguranja. Vaše dijete može razboljeti i možda će mu trebati hospitalizacija.”

To je neophodno čak i u slučaju nesreće. Ključno je osigurati da svi članovi porodice budu pokriveni adekvatno, zaključuje Jain.

Komentariši